MonPlaneta
‘La Veritat de la Cacera’ reclama transparència sobre les víctimes humanes en la caça
Arma amb silenciadors dels caçadors furtius del Pirineu català

!--akiadsense-->

La Veritat de la Cacera s’adreçarà a les administracions per tal de reclamar les dades d’accidents i víctimes de caça, tal com es fa amb les víctimes d’accidents de circulació.

Des d’aquesta plataforma formada per organitzacions ecologistes i animalistes denuncien l’opacitat amb les que les autoritats i el propi sector cinegètic tracten els accidents relacionats amb la pràctica de la cacera. Asseguren en un comunicat que “resulta impossible trobar dades oficials sobre el número de persones afectades per accidents de caça anualment, ja siguin ferits o morts, i tant persones que participaven en la caça com aquelles altres que no hi tenien res a veure”. Afirmen que “és important que la societat sigui conscient de les repercussions que la pràctica de la caça té sobre les persones, ja que tant els propis caçadors com molts altres usuaris de la natura (excursionistes, corredors, ciclistes, boletaires, escaladors, etc.) estan exposades a un elevat risc”.

Posen com a exemple la mort d’un home de 80 anys a Bàscara, a l’Alt Empordà, dia 24 de desembre en caure en una bassa artificial mentre caçava amb els seus gossos, dos dels quals també s’haurien ofegat i la d’un altre caçador, de 41 anys, que va morir d’un tret que li hauria disparat per accident un company mentre participava en una batuda de senglar a Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant, al Baix Camp. En ambdós casos, des de la plataforma recorden que l’accés a aquestes informacions ha arribat per la premsa. Unes morts que “lamentem i ens solidaritzem amb els familiars i amics de les víctimes”.

Per La Veritat de la Cacera, el fet que hi hagi accidents com aquests, “és una conseqüència inevitable d’una activitat amb armes de foc que s’utilitzen per a matar. És, així mateix, una dada a tenir en compte a l’hora de legislar sobre la matèria i recordem que la Llei de caça vigent és d’època pre-democràtica”.

I reclamen que en la nova Llei de caça que s’ha començat a redactar a Catalunya, “la necessitat que aquests risc per a les persones es tinguin en compte. Aquesta activitat ha de ser molt restringida per seguretat ciutadana. Cal limitar els riscos propis i aliens”.

“La Veritat de la Cacera” és una coalició impulsada per Ecologistes en Acció de Catalunya i de la que formen part: Anima Naturalis, DEPANA, Fundació per a l’Asessorament i l’Acció en Defensa dels Animals (FAADA), Futur Animal, Galgos 112, Libera! Associació Animalista, Signatus (Centre d’estudis i divulgació del llop), i Plataforma SOS Delta del Llobregat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa