MonPlaneta
Vergés afirma que la setmana vinent arribaran unes 5.800 dosis de la vacuna de Moderna
La consellera de Salut, Alba Vergés
La consellera de Salut, Alba Vergés | ACN

Catalunya podria rebre la setmana vinent unes 5.800 dosis de la vacuna de Moderna, segons ha explicat a RAC1 la consellera de Salut, Alba Vergés. La consellera s’ha mostrat cauta a l’hora de confirmar amb rotunditat que els vaccins arribaran dilluns fins que no tinguin el “compromís exacte” al respecte. En tot cas, ha dit que de moment són “molt poques” les dosis que podrien arribar però que a Catalunya li pertocarien unes 100.000 que anirien arribant les successives setmanes. D’altra banda, ha mostrat la seva sorpresa davant del fet que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, opti per “abandonar el ministeri en un moment tan delicat” per ser candidat d’un partit a unes eleccions. A més, ha apuntat que Illa va signar el pacte a la Diputació de Barcelona, que no pot “compartir”, però ha assegurat que la seva preocupació no és aquesta sinó la gestió de la pandèmia a Catalunya.

Vacunes contra la Covid acabades d'arribar a Catalunya i distribuïdes a una residència per a gent gran
Vacunes contra la Covid acabades d’arribar a Catalunya i distribuïdes a una residència per a gent gran | ACN

La consellera ha defensat l’estratègia de vacunació que s’està seguint a Catalunya i ha apuntat que només fa una setmana que es va iniciar i que encara no s’ha arribat a desplegar amb la velocitat que acabarà tenint. Aquest dimecres, festiu de Reis, ha detallat que s’han vacunat 3.000 persones més però que el ritme del dia anterior, 10.000 en un dia, és “un ritme bo”. Ha afirmat també que no hi ha un problema de manca de personal per subministrar la vacuna sinó que la logística és “molt complicada”. “El primer dia no ho tens tot al 100%”, ha manifestat. Així, ha dit que s’ha volgut programar tot per garantir la segona dosis a totes les persones a les que ja s’ha subministrat la primera i en el temps marcat. En aquest sentit, s’ha mostrat favorable a mantenir la vacunació de la segona dosi al 21 dies de la primera i no endarrerir-la, com estan fent alguns països davant l’augment de la incidència de la covid. La consellera ha destacat que els professionals sanitaris estan “marcant exemple” i que “la majoria” s’està vacunant.

Arriba la vacuna de al Covid a la Casa Vapor Gran de Mútua Terrassa
Arriba la vacuna de al Covid a la Casa Vapor Gran de Mútua Terrassa | Cristóbal

Vergés ha afegit que quan s’entri en la segona etapa de vacunació, pels volts de Setmana Santa, i l’estratègia sigui poblacional, l’organització haurà de ser diferent. La consellera no s’ha volgut “aventurar” a dir quan es podria arribar a la immunitat de grup i ha garantit que es continuarà vacunant a l’estiu, malgrat s’hagi arribat al 60 o al 70% de la població vacunada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa