MonPlaneta
Els parcs metropolitans aproven amb un notable
Jardí botànic de Barcelona
Jardí botànic de Barcelona

!--akiadsense-->

La valoració dels parcs metropolitans és cada vegada més bona per part dels seus visitants, que han puntuat amb un notable la qualitat d’aquestes zones d’esbarjo urbanes. Cal afegir que els usuaris van amb bones expectatives al parc, però consultats una vegada ja hi són, la nota és encara més alta, superant les seves suposicions inicials. Aquet fet implica un augment important de la satisfacció ciutadana. El Jardí Botànic de Barcelona obté la millor valoració, amb un 8,6 de satisfacció.

Aquesta qualitat i satisfacció percebudes no han parat de créixer en els últims 10 anys, fet que demostra un aval de la gestió que l’AMB fa sobre aquests espais verds.

D’entre els parcs més ben valorats hi ha el Jardí Botànic Històric de Barcelona, Torreblanca (Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern) i Can Mercader (Cornellà).

Anar a fer un volt i el descans són els principals motius de la visita, seguit pel passeig dels gossos, que és el valor que més incrementa dins d’aquest apartat. L’AMB, conscient de l’increment d’aquests valors any rere any, i per tal de millorar la convivència entre els usuaris amb gos i sense, està dotant actualment les àrees per aquests animals domèstics amb més amplitud de superfície i serveis.

L’informe també reflecteix que gairebé 2700 persones visiten diàriament algun parc de l’AMB i gairebé el 80% ho fa caminant. L’aspecte més ben valorat és la tranquil·litat, amb una mitjana de 8,4 punts, seguit de la proximitat i el disseny (mobiliari, accessos, confort dels camins, àrees de joc…) amb 7,9 i 7,7 punts respectivament.

Durant aquest últims anys, l’AMB ha fet una inversió molt important per a la millora de la senyalització dels parcs. S’ha implementat un canvi d’estil i s’ha apostat per un nou grafisme més modern i entenedor. Aquest fet s’ha vist reflectit dins de la pujada de la majoria de les variables d’aquest apartat, i és la que més ha augmentat: ha passat del 5,9 el 2015 al 6,5 el 2017.

Aquestes conclusions provenen d’un estudi que l’AMB ha portat a terme durant els mesos de juny i juliol de 2017, amb un total de 5405 entrevistes presencials repartides entre els 44 parcs metropolitans. A cadascun d’ells s’han realitzat entre 100 i 150 enquestes en funció de les dades d’afluència.

L’estudi de satisfacció dels usuaris compleix una dècada de la primera edició, que va tenir lloc l’any 2007 i des d’aleshores té una freqüència bianual. Mitjançant un qüestionari, s’ha determinat el perfil dels visitants dels parcs, els seus hàbits d’ús, la seva opinió i valoració sobre diferents aspectes de la gestió i l’estat dels parcs metropolitans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa