MonPlaneta
Una vacuna pel coronavirus, a punt per a ser provada en humans
  • CA
| ACN

La companyia nord-americana de biotecnologia Moderna ha anunciat que la seva primera vacuna experimental pel coronavirus ha estat presentada a l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units (NIAID) només sis setmanes després que comencessin les seves investigacions per trobar una manera d’immunitzar la població mundial davant d’aquesta malaltia, que s’està estenent ràpidament per tot el món. Batejada com a mRNA-1273, està a punt per, si les autoritats nord-americanes ho consideren adient, començar les proves en un número reduit d’humans sans per veure si aconsegueix prevenir la infecció.

En el millor dels casos, els assaigs clínics de la vacuna començaran a finals del mes d’abril i els resultat es coneixeran entre els mesos de juliol i agost. Si aquestes proves, que es faran com a màxim en vint-i-cinc persones voluntàries, demostrin que la vacuna produeix una resposta immunitària satisfactòria, caldran més proves i l’establiment d’un marc legal abans no comenci a ser desplegada. Actualment, més de 80.000 persones arreu del món ja han estat oficialment infectades pel virus.

Al mateix temps que Moderna, altres grans companyies farmacèutiques mundials estan treballant en una vacuna per al coronavirus, com també ho fan agències governamentals de tot el món. De moment, aquesta primera vacuna experimental, desenvolupada en només 42 dies, ha estat considerat un gran avenç per la velocitat amb què s’ha preparat, de què no hi ha cap precedent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa