MonPlaneta
UNICEF alerta que prop de 17 milions de bebès respiren aire tòxic al món

UNICEF recorda en un estudi que un alt nivell de contaminació atomsfèrica pot influir en el desenvolupament cerebral de nens i nenes.

Quasi 17 milions de criatures de menys d’un any viuen en zones on la contaminació de l’aire és com a mínim, 6 vegades superior als límits internacionals, una situació que provoca que respirin aire tòxic i posa en risc el seu desenvolupament cerebral.

Respirar partícules d’aire contaminat pot danyar el teixit cerebral i debilitar el desenvolpuament congnitiu dels nens amb conseqüències per a tota la vida.

Davant aquest escenari, UNICEF, insta a prendre mesures immediates que serveixin per reduir els nivells de contaminació atomsfèrica i potenciar la instal·lació de fonts d’energies netes i renovables.

Més de tres quartes parts dels menors afectats viuen a Àsia meridional i un gran nombre d’aquests infants estan establerts en suburbis urbans i pateixen altres amenaces ambientals com la manca d’aigua potable i sanejament i el risc de contreure malalties infecciones.

El director executiu d’UNICEF, Anthony Lake, destaca que protegir els infants de la contaminació és beneficiós pels menors però també per a tota la societat ja que contribueix a reduir els costos mèdics, augmenta la productivitat i crea un entorn més segur i més net per tot el món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa