Pol·lució

!--akiadsense-->

UNICEF recorda en un estudi que un alt nivell de contaminació atomsfèrica pot influir en el desenvolupament cerebral de nens i nenes.

!--akiadsense-->

Quasi 17 milions de criatures de menys d’un any viuen en zones on la contaminació de l’aire és com a mínim, 6 vegades superior als límits internacionals, una situació que provoca que respirin aire tòxic i posa en risc el seu desenvolupament cerebral.

Respirar partícules d’aire contaminat pot danyar el teixit cerebral i debilitar el desenvolpuament congnitiu dels nens amb conseqüències per a tota la vida.

Davant aquest escenari, UNICEF, insta a prendre mesures immediates que serveixin per reduir els nivells de contaminació atomsfèrica i potenciar la instal·lació de fonts d’energies netes i renovables.

Més de tres quartes parts dels menors afectats viuen a Àsia meridional i un gran nombre d’aquests infants estan establerts en suburbis urbans i pateixen altres amenaces ambientals com la manca d’aigua potable i sanejament i el risc de contreure malalties infecciones.

El director executiu d’UNICEF, Anthony Lake, destaca que protegir els infants de la contaminació és beneficiós pels menors però també per a tota la societat ja que contribueix a reduir els costos mèdics, augmenta la productivitat i crea un entorn més segur i més net per tot el món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa