Una eina per saber quins són els productes de temporada

El portal de la Generalitat gastroteca.cat permet saber quines són les fruites i verdures pròpies de cada moment de l'any a Catalunya i contribuir així a fer-ne un consum sostenible

Mengem taronges a l’agost i tomàquets al novembre, però no sempre ha estat així. Abans només era possible quan era el moment òptim i quan la terra ho permetia, per això, tothom tenia interioritzat quina era la temporada per a cada fruita i verdura, per exemple.

Els avenços tecnològics ens han permès gaudir de la majoria de productes tot l’any, però hem oblidat que quan són de temporada, normalment, són més bons i a més el preu també és més assequible ja que la seva producció té uns costos més baixos.

És per això que des de MónPlaneta us presentem el portal gastroteca.cat,de la Generalitat a través del qual podem saber quins són els productes de cada època de l’any, i la cerca es pot fer a partir de diversos paràmetres: per producte, per època de l’any, per temporada i per territori.

Una guia completa d’allò que produeix la terra, però també d’aquells productes que ens són propis i que també es corresponen a un moment del calendari.

Comentaris

    Charo 23 de Gener de 2017 20:54
    Me encanta la idea.

Nou comentari