MonPlaneta
La UE prohibirà 200 tòxics en productes de consum i reforçarà el control de químics perillosos
  • CA

La Comissió Europea ha anunciat que impulsarà un nou sistema per prohibir “per defecte” els químics més tòxics en els productes de consum, excepte si el seu ús és “essencial per a la societat”.

“Al principi afectarà uns 200 químics i després s’ampliarà a d’altres”, ha assegurat aquest dimecres l’eurocomissari de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, que no ha concretat quan entrarà en vigor la prohibició. La Comissió Europea pretén revertir el sistema actual de control que avalua les substàncies quan ja s’estan utilitzant.

Ara vol que “per defecte” es prohibeixi l’ús dels químics “més perjudicials” per a la salut, mentre no demostrin el contrari o que són “essencials” per a la societat. “Així evitarem que les substàncies perilloses entrin al mercat”, ha defensat Sinkevicius.

Aquesta prohibició generalitzada s’aplicarà de forma gradual, començant amb els tòxics que causen càncers o que afecten el sistema reproductiu o endocrí. Després s’estendrà a aquells químics que afecten el sistema immunològic, neurològic i respiratori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa