El president dels Estats Units, Donald Trump | Europa Press

El govern dels Estats Units fa un pas més enllà en la seva lluita contra el concepte del “canvi climàtic”. Tant és així que ara una investigació en exclusiva del diari britànic The Guardian ha posat en evidència que l’administració de Donald Trump està escombrant del llenguatge oficial aquells termes que considera que reforcen la idea d’un canvi climàtic que el nou govern ha arribat a negar.

Segons el diari britànic, els treballadors del Departament d’Agricultura han rebut l’ordre d’evitar l’ús de l’expressió “canvi climàtic” a la feina, amb instruccions de referir-s’hi amb l’expressió “extrems del temps”. Una sèrie de correus electrònics obtingut per aquest mitjà entre el personal del Servei de Conservació de Recursos Naturals, una unitat del departament que s’ocupa de la conservació de la terra dels grangers, mostra que la nova administració Trump ha tingut un impacte important en el llenguatge que usen alguns funcioanris que s’ocupen del canvi climàtic.

Una carta de Bianca Moebius-Clune, directora de salut del sòl, ofereix una llista de termes que haurien de ser evitats pel personal i aquells que els haurien de reemplaçar. “Canvi climàtic” està en la categoria a “evitar”, i s’ha de reemplaçar per “extrems del temps”. En lloc d’“adaptació al canvi climàtic”, al personal se li demana que usi “resiliència als extrems del temps”. La primera causa del canvi climàtic provocat per l’home és també objectiu, amb el terme “reducció dels gasos d’efecte hivernacle” a la llista negra en favor de “construir la matèria orgànica del sòl, augmentar l’eficiència de l’ús dels nutrients”.

Trump no es creu el canvi climàtic

Trump ha qüestionat repetidament la veracitat de les investigacions sobre el canvi climàtic, suggerint que és part d’un engany xinès. El president ha iniciat el procés per a retirar els Estats Units de l’acord climàtic de París, ha donat instruccions a l’Agència de Protecció Ambiental (EPA) per eliminar o esmenar diversos reglaments destinats a reduir els gasos d’efecte hivernacle, i ha obert la porta a posar més terres i aigües públiques a disposició de l’activitat de combustibles fòssils.

La nomenclatura del govern federal també ha canviat a mesura que aquestes noves prioritats s’han assumit. Les mencions dels perills del canvi climàtic han estat eliminades dels llocs web de la Casa Blanca i el Departament de l’Interior, mentre que l’EPA (United States Environmental Protection Agency) va rebutjar tota la seva secció de clima en línia a l’abril, pendent d’una revisió que serà “l’actualització del llenguatge per reflectir l’enfocament del nou lideratge”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa