MonPlaneta
Trobats a Nova York els fòssils d’arbres més antics del món

Les restes fossilitzades més antigues que es coneixen, que es calcula que són de fa 386 milions d’anys, han estat localitzades en una pedrera abandonada de Nova York, als Estats Units, i es creu que formen part d’un bosc tan gran que, en el seu moment, creuava les fronteres estatals fins a Pennsilvània, a més de tres-cents quilòmetres de distància. Els responsables d’aquesta troballa, experts d’institucions com ara la Universitat de Cardiff (Gal·les) o el Museu Estatal de Nova York, han exposat el seu descobriment en un article a la revista ‘Current Biology’.

Les excavacions a l’indret van començar fa uns deu anys a la vall del riu Hudson i, des d’aleshores, s’ha explorat una àrea de més de 3.000 metres quadrats d’aquell antic bosc que, com a mínim, contenia dos tipus d’arbres: Cladoxilòpsides i Archaeopteris. També s’ha descobert un tercer tipus d’arbre però, de moment, no se l’ha aconseguit identificar. Aquests descobriments converteixen la zona en el lloc més antic on es pot veure clarament on hi havia arbres durant el període Devonià, l’època en què la Terra començava a ser un planeta verd i els boscos, que fins feia poc no existien, estaven començant a ocupar grans extensions de terreny i a convertir-se en un element més dels ecosistemes del planeta.

L’estudi d’aquest bosc ancestral i els seus fòssils d’arbres pot ajudar-nos molt a entendre la seva evolució i el procés pel qual absorbien el diòxid de carboni de l’atmosfera els avantpassats dels arbres i boscos actuals, molts dels quals es troben amenaçats per les activitats humanes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa