MonPlaneta
Trilla trobaria “prudent” mantenir el confinament estricte
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla | ACN

El cap d’Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que seria “prudent” des del punt de vista sanitari mantenir el confinament estricte. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha dit que cal assegurar la tendència a la baixa de casos i d’entrades a les UCI i poder així “afrontar el final de mes amb més capacitat per alliberar determinades activitats”. Trilla ha assegurat que el govern espanyol no ha consultat encara al comitè científic sobre l’aixecament del confinament estricte que es podria donar a partir de dilluns, però ha dit que si segueixen la “tònica” de les darreres vegades ho podrien fer dissabte al matí. D’altra banda, ha dit que Salut hauria d’haver agafat el control de les residències “potser una mica abans”.

Trilla ha apuntat que encara no s’han concretat les mesures ni el calendari i ha afirmat que la realitat és que es manté el confinament estricte “com a mínim fins dilluns”. Tot i això, ha apuntat que una cosa és pensar les mesures “i una altra executar-les”. Trilla ha alertat que si les UCI segueixen al límit de capacitat, “qualsevol augment pot fer que el que s’ha aguantat no hagi servit per a res”. Per això, ha demanat mantenir el confinament “de la manera més estricta possible” i ha assegurat que recuperar la vida “trigarà encara”. “Qualsevol intent de ‘faig una mica el que vull’ pot tenir conseqüències importants”, ha declarat. A més, ha apuntat que a Catalunya la situació va “una mica” més endarrerida que a Madrid i que encara els centres sanitaris estan “molt plens”.

Pel que fa a les residències, ha afirmat que a les residències es dona un “còctel explosiu” ja que hi ha gent gran que és vulnerable davant del virus i on hi ha “manca de mesures de control”. Ha afegit però que la situació que es viu a les residències de Catalunya s’ha donat en altres països del món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa