MonPlaneta
Trilla prefereix que Barcelona esperi set dies i no passi a fase 1 per després retrocedir
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla | ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, creu que seria millor que Barcelona esperi set dies més per passar a la fase 1 si hi ha dubtes que no pas que avanci per després haver de retrocedir. “Potser als de Barcelona ens toca esperar set dies, però a aquestes altures, tot i que són molts dies, crec que seria pitjor set dies una mica inestables i que després haguem de tornar enrere, que set dies per acabar de netejar allò que no acaba de quedar clar i passem en bones condicions”, ha dit a Catalunya Ràdio. Trilla s’ha mostrat convençut que Salut serà prudent. Sobre la quarantena als viatgers que ha imposat el govern espanyol, Trilla ha opinat que és “poc pràctica”, perquè no es pot controlar que es compleixi.

A l’hora de decidir qui passa a la fase 1, Trilla també ha aprofitat per remarcar que Barcelona i la resta de l’àrea metropolitana estan “interconnectades”, tot recordant que la capital i l’Hospitalet són municipis que estan separats per un carrer. Pel que fa a la quarantena als viatgers, ha indicat que l’ha sorprès una mica. Tot i que ha indicat que des del punt de vista sanitari és una mesura correcte, ha dubtat que sigui pràctica, perquè no es podrà controlar què faran les persones i si realment s’aïllaran. En aquest sentit, ha dit que confia que Europa marcarà unes directrius “una mica més coherents” per al conjunt d’estats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa