MonPlaneta
Trilla demana seguir amb molta atenció si es confirma l’increment de casos de coronavirus
  • CA
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla | ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha advertit que no es té “el peu al coll” al coronavirus i per tant ha demanat seguir amb “molta atenció” si es confirma una tendència a l’alça dels nous casos de covid-19. Les dades de positius van repuntar aquest dimecres amb 2.652 nous casos confirmats per una prova diagnòstica. Trilla ha dit a Catalunya Ràdio que pot ser que aquestes dades tinguin una explicació “tècnica i de retards de casos pendents” però “si realment van pujant molt de pressa cal començar a posar els semàfors en groc o sinó després en vermell”. Sobre les properes fases del desconfinament ha recomanat als esportistes que a més de seguir les normes comencin a fer exercici “a poc a poc”. Trilla ha dit que les dades de nous positius “són indicadors ràpids” i “molt útils” i per tant ha demanat “veure exactament què ha passat” i seguir aquesta dada “amb molta atenció”. “Si ens hem d’esperar a veure increment de casos molt greus o que han mort, arribarem tard, perquè això es produeix entre 7 i 10 dies més tard”, ha advertit.

Sobre l’anunci del govern espanyol de fer la desescalada utilitzant les províncies com a “unitat bàsica”, que ha estat criticat per diversos dirigents autonòmics, Trilla ha demanat utilitzar el sistema que permeti “facilitar millor les dades”. “Em va semblar que hi havia un bon clima per intentar entendre’s”, ha reblat. Pel que fa a la nova fase del desconfinament que permetrà sortir a fer esport, el metge ha demanat que convé prendre la nova mesura “amb la mateixa filosofia que fins ara”. “Després de tants dies em temo que molts faran figa si volen començar molt forts”, ha dit. A més de seguir les normes pròpies ha dit que cal tornar a fer esport “molt a poc a poc”.

Ha posat en valor l’estudi internacional on participa l’Hospital Germans Trias que ha demostrat que el fàrmac anomenat remdesivir accelera la recuperació dels malalts de covid-19. “Fins ara utilitzàvem fàrmacs pensant que anaven bé però no teníem la certesa”, ha explicat el doctor. Ha dit que el nou estudi “intenta evitar qualsevol possibilitat d’errors o biaixos”. “Fins ara utilitzàvem fàrmacs pensant que anaven bé però no teníem la certesa”, ha indicat. Amb estudis com aquest “van sumant evidències, i si totes van en la mateixa direcció, anem bé”.. Molt content que haguem participat diferents hospitals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa