MonPlaneta
Trilla demana un augment de sou estable per als professionals sanitaris
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla | ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha agraït la retribució extra pel covid-19 per als professionals sanitaris, però alhora també ha demanat que “això sigui una cosa estabilitzada, que es pugui tornar a invertir en sanitat i que recuperin pèrdues salarials endarrerides des de fa molt de temps”. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afegit que tot això s’ha de demanar “amb professionalitat i també entenent que la situació no és gens fàcil per al país, per a Europa i per al món”. Trilla ha opinat que cal ser “educat i amable” i donar les gràcies per la retribució extra, tot i que “tothom és lliure de considerar si és més bona o dolenta o fins i tot rebutjar-la”.

Sobre el model sanitari, ha defensat la combinació entre centres públics, concertats i privats, “un model diversificat i bo”. Pel que fa a les dues escoles que han tancat a Mataró per possibles contagis, Trilla ha indicat que caldrà acostumar-se a aquestes situacions, que demostren que s’estan detectant els possibles positius. En preguntar-li sobre el turisme i els corredors, ha reconegut que no és lògic que puguin venir turistes a Mallorca però que no es pugui viatjar des de Barcelona. Ha apuntat, en tot cas, que cal garantir que es viatja entre zones similars des del punt de vista epidemiològic, i que hi ha capacitat de detecció per als casos importats.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa