MonPlaneta
Trilla creu que Sanitat avalarà el pas a fase 3 de Lleida i Barcelona abans de 14 dies
  • CA
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla | ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que és “raonable” esperar els 14 dies per passar d’una fase a altra però ha previst que el Ministeri de Sanitat aprovi que Barcelona i la seva àrea metropolitana i Lleida passin a fase 3 abans si les dades epidemiològiques ho avalen. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha alertat també sobre el “risc claríssim” d’aglomeracions a les platges i ha considerat “bastant trist” que s’hagin de tancar accessos o plantejar-se multar perquè la gent no respecta les mesures de seguretat. D’altra banda, ha afirmat que l’obertura de fronteres suposa un “risc més alt” de contagi perquè hi haurà més gent però “similarment igual” al que hi ha passejant per Catalunya. En aquest sentit, ha afirmat que si els turistes que arriben a Catalunya respecten les mesures de seguretat aquest risc serà “equivalent” al que ja hi ha actualment.

Per últim, s’ha mostrat partidari a reforçar la campanya de la grip comuna aquesta tardor per tal de “prevenir ingressos”. El doctor ha afirmat que seria positiu que hi hagués més vacunació de la grip “per ajudar a tenir una tardor més tranquil·la”. “Si et pots protegir d’un d’ells això que t’estalvies, i de l’únic que podem protegir ara és vacunar-se de la grip, traiem possibilitat de tenir més sobrecarrega a urgències”, ha manifestat. Trilla ha confiat també que la consciència sobre la neteja de mans i l’obligatorietat de portar mascareta contribueixi a que hi hagi una menor incidència de la grip comú.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa