El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla | ACN

!--akiadsense-->

El cap d’Epidemiologia del Clínic, Antoni Trilla, creu que no es pot atribuir al 8-M l’explosió de contagis a l’Estat, perquè el dia abans i el dia després es movien el mateix nombre de milers de persones per Madrid i Barcelona perquè no hi havia cap restricció. “Pot haver contribuït al contagi, potser sí, però va ser l’esdeveniment únic significatiu que va fer que de res passéssim a tot. Ja teníem bastant i no ho vèiem, i després n’hi va haver més”, ha indicat a Catalunya Ràdio, on ha recordat que llavors es pensava que la majoria de casos eren importants, que es podien diagnosticar i aïllar. Sobre el repunt de Lleida, com ja va dir dimarts, ha remarcat que s’ha detectat ràpidament, i això “dona esperances que no s’estengui gaire més”.

Vista ara la situació, Trilla ha concedit que el 8-M ja hi havia bastanta circulació de casos, i potser es podria haver adoptat una actitud “més estricta”, però ha insistit que no només es va moure molta gent per la manifestació, sinó que la pròpia mobilitat a Madrid i Barcelona ja implicava milers de persones. “Se’ns van passar per sota molts casos que no els vam detectat, perquè o eren asimptomàtics o hi havia més transmissió que la que podíem detectar en aquell moment”, ha conclòs. Del cas de Lleida, ha remarcat que el repunt s’ha detectat molt ràpid i s’han traçat bé les cadenes de contactes. Ha reconegut que hagués estat més preocupant si aquest rebrot s’hagués produït en una zona més densament poblada com Barcelona.

Nou comentari

Comparteix