MonPlaneta
Trilla creu que la limitació de les reunions a l’Hospitalet és necessària i demana fer-ne cas
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla | ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha defensat la prohibició de les reunions de més de deu persones a l’Hospitalet de Llobregat i ha demanat a la gent que ho apliqui tot i que el jutge no ho hagi ratificat. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha expressat la seva sorpresa per la decisió judicial i ha defensat que té tot el sentit “des d’un punt de vista sanitari”. Ha agegit que la reducció del contacte social és la via per aturar la transmissió i per això ha fet una crida “a la responsabilitat de la gent”. El doctor ha confiat que tant les mesures a l’Hospitalet com les aplicades al Segrià donin resultats en una o dues setmanes i s’aturi la propagació del virus per no entrar en una situació “més complexa”.

Trilla ha explicat que l’objectiu és aturar el ràpid creixement de casos i la transmissió comunitària, ja que aquests dos factors dificulta el control del virus. Ha reconegut que assolir aquests objectius a l’Hospitalet “no serà fàcil” tenint en compte la densitat de població però ha insistit que la única via és que cadascú apliqui les mesures. “Sóc optimista”, ha afirmat. Pel que fa al Segrià, ha considerat que el confinament perimetral ha estat “relativament eficaç” pel que fa a evitar que el brot s’estengués més enllà de Lleida i els set municipis més afectats. Ha reconegut però que per aturar els contagis a l’interior d’aquesta zona calien més mesures, com les aprovades pel Govern aquesta setmana: “Aquestes són les que poden tenir més impacte”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa