MonPlaneta
Trilla: “Corea del Sud demostra que tots els països tindran rebrots que cal controlar”
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla | ACN

L’epidemiòleg Antoni Trilla ha comentat el rebrot de casos de COVID-19 que hi ha hagut a Corea del Sud i i que ha obligat a tornar a prendre mesures restrictives que ja s’havien aixecat. “El cas de Corea és un exemple que tots els països tindran casos puntuals que cal controlar”, ha dit, en referència al desconfinament que ja s’està produint a molts indrets del món, inclòs l’estat espanyol. En aquest sentit, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic ha destacat que Corea és un molt bon exemple que “s’ha de vigilar, s’ha de detectar i, si cal, tornar enrere”.

Aquesta situació, però, ha considerat que s’hauria d’evitar, i això només es pot fer no avançant de fase si no es compleixen totes les condicions i, des d’aleshores, es prenen totes les mesures per tenir els nous contagis sota control. “Espero que dilluns vinent puguem parlar d’una Barcelona en fase 1”, ha conclòs, afegint que “hem de passar en condicions, sense forçar la màquina. Anar enrere és més costós.”

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa