MonPlaneta
Trilla confia que es podran estudiar situacions particulars a l’hora de desconfinar
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla | ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, confia que es podran estudiar situacions particulars fora de les províncies a l’hora d’aplicar el desconfinament. “Si tot anés bé i es pogués argumentar que hi ha una determinada regió sanitària o una comarca que té una situació molt diferent, jo crec que això es pot posar sobre la taula amb dades. Després ja veurem com es ventila la part política”, ha dit a Catalunya Ràdio, on ha explicat que el nivell de les províncies es va plantejar per la mobilitat i és una decisió “política”. També espera que hi hagi un acord sobre la proposta de franges del Govern. Trilla creu que es podrà anar a la platja, perquè no hi haurà turisme internacional i es podran guardar les distàncies.

Trilla ha opinat que si hi ha municipis, comarques o regions que tenen bones dades poden posar-ho sobre la taula i estudiar si es poden avançar al pla. En la mateixa línia que ja va apuntar dimarts, ha dit que també espera que es pugui arribar a un acord sobre les franges que proposa el Govern. Ha remarcat que el president de l’executiu espanyol ha dit que no les rebutgen i que les estudiarien. Al seu parer, cal posar sobre la taula avantatges i inconvenients i veure què és millor. Sobre els tests serològics per tornar a la feina, ha reconegut que és una qüestió que encara s’ha d’estudiar bé quina és la utilitat i fiabilitat que tenen, i ha recordat que l’estratègia de les proves que marca l’OMS fa referència només als casos simptomàtics.

Pel que fa a la tornada a les classes, ha reconegut que “difícilment es podrà tornar a l’estàndard d’abans” fins que hi hagi una vacuna. Sobre la platja, en canvi, sí que ha opinat que es podrà anar a l’estiu, perquè serà molt difícil que vingui gent de fora, i hi haurà més espai. “Si això s’ordena una mica, amb una mica de sort podríem anar a la platja. Potser es poden donar instruccions per repartir els horaris”, ha dit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa