MonPlaneta
Trilla aprova la “prudència” del Govern i troba “més que dubtós” que Madrid passi a fase 1
  • CA
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla
El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla | ACN

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, veu bé la “prudència” de la proposta que ha fet Catalunya perquè només Tarragona, l’Ebre i l’Alt Pirineu i Aran passin a la fase 1 el proper dilluns, i creu “més que dubtós” que Madrid ho hagi de fer. Trilla ha remarcat a Catalunya Ràdio que “la prudència és la paraula que ho marca tot”, i ha recordat que Barcelona és l’àrea amb més incidència en els últims 14 dies, per sobre de la mitjana clarament. Sobre Madrid, ha opinat que les seves xifres “objectivament conviden a la prudència”. “A priori no me sembla l’actitud més prudent segur”, ha dit sobre la petició de passar a la fase 1. Trilla ha indicat que cal estudiar què ha passat perquè el nombre d’hospitalitzats hagi crescut.

A parer de Trilla, haver de retrocedir seria “un cop molt dur” i “la pitjor situació” des del punt de vista personal, social i econòmic. Ha defensat que és millor ser prudent i precipitar-se. En aquest sentit, ha demanat als corredors que se separin més quan facin esport, amb una distància de 10 metres. També ha considerat que és una bona alternativa ordenar les platges i establir un ordre perquè tothom la pugui gaudir mantenint les distàncies.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa