MonPlaneta
Tots els obsequis de menjar que rebi la Diputació de Lleida es donaran al Banc dels Aliments
El Banc dels Aliments de Lleida rebrà 65.000 euros de la Diputació de Lleida

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn ha anunciat que a partir d’ara, tots els obsequis que rebi la institució en forma d’aliment es donaran al Banc dels Aliments, “en un gest més de complicitat i solidaritat envers la feina que està fent aquesta entitat a les comarques de Lleida”.

Talarn i el president del Banc dels Aliments de Lleida, Joan Ramon Saura, han signat el conveni de col·laboració corresponent a l’anualitat 2019 que suposa una aportació de 65.000€ de part de la institució provincial per a aquelles actuacions que es derivin de la pròpia activitat de l’entitat social.

El president de la Diputació de Lleida ha reconegut que li agradaria no haver de signar convenis com aquest, perquè “vol dir que les coses no van bé”, al mateix temps que ha reconegut que el suport d’administracions públiques com la Diputació són indispensables per l’entitat per presideix Saura, per tal d’ajudar-los en el que sigui necessari.

Saura, per la seva banda, ha agraït el suport que dona la Diputació al Banc dels Aliments i ha recordat que en l’actualitat hi ha qüestions que s’estan cronificant, com el nombre de persones a qui s’està atenent cada any, de l’ordre de 23.000, xifra que demostra la precarietat de la societat en aquest àmbit. En aquest sentit, ha afegit que aquesta cronificació comporta fenòmens de malnutrició, que estan directament relacionats amb la pobresa infantil. Saura també ha recordat que l’entitat compta només amb tres professionals i que el gruix de la feina el fan 50 voluntaris.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa