MonPlaneta
Torroella de Montgrí- l’Estartit guanya el Premi Medi Ambient CILMA 2017

El Premi Medi Ambient CILMA (Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona) l’ha guanyat aquest 2017 l’Ajuntament de Torroella de Montgrí – l’Estartit per la seva actuació de “Desurbanització i recuperació de la funcionalitat ecològica dels sistemes costaners de la Pletera”. Aquesta acció ha estat la que més vots ciutadans ha rebut, que després de visualitzar-ne els vídeos, van poder votar en línia durant 1 mes, entre el 15 de juny i el 15 de juliol. En el marc de la celebració de l’Assemblea General del CILMA d’aquest passat 7 de setembre, es van lliurar els diplomes de participació.

El Premi Medi Ambient CILMA té com a objectiu reconèixer les actuacions en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat de les comarques gironines dutes a terme durant l’any 2016 en diferents categories: energia, aigua, residus, mobilitat i conservació de la biodiversitat i el paisatge. El jurat va tenir en compte diferents criteris per valorar les propostes: el benefici ambiental, econòmic i social; la replicabilitat de l’actuació; la comunicació i visibilitat; l’originalitat i innovació, i el cost de l’actuació. Enguany, s’hi van presentar 8 actuacions, cinc de les quals van ser nominades pel jurat i cadascuna va ser premiada amb l’elaboració i difusió d’un vídeo.

Els ajuntaments nominats també han rebut una invitació per a una visita tècnica a Freiburg (Alemanya) durant el mes d’octubre. En aquesta ciutat, referent europeu pel que fa a la gestió ambiental, els premiats podran conèixer de primera mà les solucions adoptades pels responsables municipals en temes d’energia, residus i mobilitat, entre d’altres.

Les actuacions nominades d’enguany han estat:

En la categoria “Augmentar l’estalvi i l’eficiència energètica i implementar energies renovables”:

  • L’Ajuntament de Navata amb la “Instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa tèrmica”
  • L’Ajuntament d’Arbúcies amb l’actuació “Construcció d’una xarxa de calor de biomassa per cobrir les necessitats tèrmiques de diversos edificis públics i desplegament d’un projecte forestal del sector primari local”.

En la categoria “Prevenir els residus i fomentar la economia circular

  • L’Ajuntament de Navata, pel projecte “d’Optimització i reducció dels residus de la fracció verda i els voluminosos de fusta”.

En la categoria d”Estalviar i millorar la qualitat de l’aigua”,

  • L’Ajuntament de Bescanó, per la “Promoció d’una ordenança d’estalvi d’aigua per al municipi de Bescanó partint del projecte LIFE Miniaqua”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa