MonPlaneta
Torroella de Montgrí- l’Estartit guanya el Premi Medi Ambient CILMA 2017
Torroella de Montgrí

!--akiadsense-->

El Premi Medi Ambient CILMA (Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona) l’ha guanyat aquest 2017 l’Ajuntament de Torroella de Montgrí – l’Estartit per la seva actuació de “Desurbanització i recuperació de la funcionalitat ecològica dels sistemes costaners de la Pletera”. Aquesta acció ha estat la que més vots ciutadans ha rebut, que després de visualitzar-ne els vídeos, van poder votar en línia durant 1 mes, entre el 15 de juny i el 15 de juliol. En el marc de la celebració de l’Assemblea General del CILMA d’aquest passat 7 de setembre, es van lliurar els diplomes de participació.

El Premi Medi Ambient CILMA té com a objectiu reconèixer les actuacions en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat de les comarques gironines dutes a terme durant l’any 2016 en diferents categories: energia, aigua, residus, mobilitat i conservació de la biodiversitat i el paisatge. El jurat va tenir en compte diferents criteris per valorar les propostes: el benefici ambiental, econòmic i social; la replicabilitat de l’actuació; la comunicació i visibilitat; l’originalitat i innovació, i el cost de l’actuació. Enguany, s’hi van presentar 8 actuacions, cinc de les quals van ser nominades pel jurat i cadascuna va ser premiada amb l’elaboració i difusió d’un vídeo.

Els ajuntaments nominats també han rebut una invitació per a una visita tècnica a Freiburg (Alemanya) durant el mes d’octubre. En aquesta ciutat, referent europeu pel que fa a la gestió ambiental, els premiats podran conèixer de primera mà les solucions adoptades pels responsables municipals en temes d’energia, residus i mobilitat, entre d’altres.

Les actuacions nominades d’enguany han estat:

En la categoria “Augmentar l’estalvi i l’eficiència energètica i implementar energies renovables”:

  • L’Ajuntament de Navata amb la “Instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa tèrmica”
  • L’Ajuntament d’Arbúcies amb l’actuació “Construcció d’una xarxa de calor de biomassa per cobrir les necessitats tèrmiques de diversos edificis públics i desplegament d’un projecte forestal del sector primari local”.

En la categoria “Prevenir els residus i fomentar la economia circular

  • L’Ajuntament de Navata, pel projecte “d’Optimització i reducció dels residus de la fracció verda i els voluminosos de fusta”.

En la categoria d”Estalviar i millorar la qualitat de l’aigua”,

  • L’Ajuntament de Bescanó, per la “Promoció d’una ordenança d’estalvi d’aigua per al municipi de Bescanó partint del projecte LIFE Miniaqua”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa