MonPlaneta
Un arbre cau sobre un bus a Barcelona per la pluja i el vent
Arbre caigut a Barcelona com a conseqüència de la pluja i el vent

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya (INUNCAT) per l’episodi de pluges intenses i per acumulació de pluja que està afectant Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha informat que les precipitacions ja han abandonat la façana litoral de Tarragona i es desplacen cap al nord de Barcelona i cap a l’interior. Amb el pas de les hores el front perdrà intensitat.

Es manté l’avís de cabals elevats als rius i rieres que poden desbordar localment i la possibilitat d’inundacions de guals, passos soterrats i similars.

Registres de precipitacions

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya els registres de precipitació acumulada més destacables han estat:

  • Sant Pere de Ribes – PN del Garraf: 78.5 l/m2
  • Vallirana: 35.7 l/m2
  • PN del Garraf – el Rascler 34.8 l/m2
  • Castellbisbal: 34.4 l/m2
  • Canyelles: 33.8 l/m2
  • Montsec d’Ares (1.572 m): 30.9 l/m2
  • el Vendrell: 27.0 l/m2
  • Badalona – Museu: 26.3 l/m2
  • Sabadell – Parc Agrari: 24.8 l/m2
  • Sant Sadurní d’Anoia: 24.1 l/m2

Incidències

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 13 hores, un total de 256 trucades relacionades amb l’episodi de pluges. Aquestes trucades corresponen a 191 incidents. Per demarcacions, la majoria de trucades s’han fet des del Garraf i el Baix Penedès que han aglutinat un 70% dels avisos. Garraf 130; Baix Penedès 45, Barcelonès 39; Vallès Occidental 18; Baix Llobregat 10; Bages 4; Vallès Oriental 3; Garrotxa 1; Segrià 1 i Solsonès 1. I per municipis: Vilanova i la Geltrú 64; Sitges 43; Calafell 39; Barcelona 32, Sant Pere de Ribes 19; Terrassa 8; Badalona 7; Olivella 4; Sant Cugat del Vallès 3; i El Vendrell 3.

D’aquestes trucades, els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 07.00 hores i fins a les 13.00 hores, 132 avisos relacionats amb l’episodi de pluja que s’ha concentrat, especialment, a les comarques del Baix Penedès i Garraf.

En la majoria de serveis els Bombers han estat requerits per acumulacions d’aigua a la via pública que ha afectat, sobretot, baixos i soterranis. A Calafell alguns conductors han quedat embarrancats amb els seus vehicles per la crescuda de l’aigua a la via, però s’han pogut resoldre sense problema. També s’han retirat arbres o branques caigudes i s’han sanejat algunes façanes on l’arrebossat s’ha malmès a causa de l’aigua.

A Vilanova i la Geltrú les precipitacions han provocat petites inundacions en quatre centres educatius, un d’ells una llar d’infants. Des del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT i en coordinació amb la tècnica de protecció civil del municipi, s’ha estat en contacte amb els centres per comprovar que els nens estaven bé, si necessitaven algun servei d’urgència i que la situació no comportava perill. Pel que fa a la llar d’infants, s’ha coordinat amb el centre que com a mesura preventiva s’avancés la recollida dels infants per part dels pares.

Al municipi de Barcelona les precipitacions han anat acompanyades de fort vent que ha provocat incidències com ara la caiguda d’un arbre a sobre d’un autobús de la línia H12 de Transports Metropolitans de Barcelona TMB a la Gran Via de les Corts Catalanes. Els Bombers de Barcelona s’han encarregat de la retirada de l’arbre que no ha provocat cap afectació personal.

El Servei Català del Trànsit SCT informa que la C-17 està tallada a l’entrada de Barcelona en sentit sud per basalts d’aigua. Aquesta incidència està provocant 4,5 quilòmetres de retenció des de Montcada i Reixac.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa