El Suprem desestima un recurs pel que s’invalida la concessió d’Aigües Ter-Llobregat a Acciona

Aquesta sentència arriba enmig de la pol·lèmica per l'anunci d'ATLL de pujar el preu de l'aigua un 11'8%

El Tribunal Supremo ha desestimat el recurs presentat per la Generalitat de Catalunya contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la que s’invalidava l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a una societat liderada per Acciona. Segons aquesta sentència el concurs hauria de quedar revocat.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha afirmat en un comunicat que l’adjudicació del contracte de gestió d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) “no va induir a confusió als licitadors”. Ara, la comissió de seguiment formada per la mateix Conselleria de Territori, la d’Economia i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) analitzaran la sentència i plantelaran com executar-la.

Recordem que fa poc mes d’un mes AIgües Ter-Llobregat va anunciar un increment del subministrament del preu de l’aigua d’un 11’8% que repercutirà en el rebut dels ciutadans.

Diverses organitzacions es van mostrar contràries a aquesta pujada i fins i tot es va plantejar la presentació d’un recurs per no considerar-la ajustada a dret.

Fonts d’AGBAR, que també va rebutjar aquest incrmeent, mostren la seva satisfacció per la resolució del Suprem que arriba després de 5 anys de recursos i asseguren que des del primer moment ja varen dir que l’adjudicació era irregular.

Entenen que un cop feta pública aquesta sentència, l’Agència Catalana de l’Aigua procedirà de forma immediata a anul·lar l’increment del 11,8% de la tarifa de l’aigua en alta que el seu consell d’administració va aprovar el passat 28 de desembre del 2017.

Nou comentari