MonPlaneta
El Suprem desestima un recurs pel que s’invalida la concessió d’Aigües Ter-Llobregat a Acciona

El Tribunal Supremo ha desestimat el recurs presentat per la Generalitat de Catalunya contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en la que s’invalidava l’adjudicació d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) a una societat liderada per Acciona. Segons aquesta sentència el concurs hauria de quedar revocat.

La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha afirmat en un comunicat que l’adjudicació del contracte de gestió d’Aigües Ter Llobregat (ATLL) “no va induir a confusió als licitadors”. Ara, la comissió de seguiment formada per la mateix Conselleria de Territori, la d’Economia i l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) analitzaran la sentència i plantelaran com executar-la.

Recordem que fa poc mes d’un mes AIgües Ter-Llobregat va anunciar un increment del subministrament del preu de l’aigua d’un 11’8% que repercutirà en el rebut dels ciutadans.

Diverses organitzacions es van mostrar contràries a aquesta pujada i fins i tot es va plantejar la presentació d’un recurs per no considerar-la ajustada a dret.

Fonts d’AGBAR, que també va rebutjar aquest incrmeent, mostren la seva satisfacció per la resolució del Suprem que arriba després de 5 anys de recursos i asseguren que des del primer moment ja varen dir que l’adjudicació era irregular.

Entenen que un cop feta pública aquesta sentència, l’Agència Catalana de l’Aigua procedirà de forma immediata a anul·lar l’increment del 11,8% de la tarifa de l’aigua en alta que el seu consell d’administració va aprovar el passat 28 de desembre del 2017.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa