MonPlaneta
SOREA instal·la panells fotovoltaics que abasteixen el 100% d’energia el dipòsit Ebre-Salou
Les plaques fotovoltaiques del dipòsit Ebre - Salou
Les plaques fotovoltaiques del dipòsit Ebre – Salou | SOREA

SOREA, ha posat en marxa una instal·lació fotovoltaica a la coberta del dipòsit Ebre – Salou que permet abastir d’energia el 100% de la instal·lació. La seva potència és de 6,4 kWp i produeix 10.516 kWh/any. Aquesta instal·lació s’ha dut a terme durant el mes de juny en el dipòsit, situat a Salou, que gestiona SOREA dins del servei d’aigua potable de la Mancomunitat gestora de recursos hídrics de Salou – Vila-seca. Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’Inversions que es realitza anualment a les instal·lacions d’abastament d’ambdós municipis.

L’objectiu d’aquests panells fotovoltaics és subministrar energia renovable al bombament ubicat a la mateixa instal·lació, que té un consum actual de 8.145 kWh/any. Com que la nova instal·lació produeix 10.516 kWh/any, l’excedent d’energia generada s’exportarà a la xarxa de distribució en règim de compensació. Per tant, amb l’energia generada es cobriria al 100% les necessitats de consum de la instal·lació del dipòsit Ebre Salou, que subministra aigua al municipi de Salou i al nucli turístic de la Pineda. Aposta per la sostenibilitat Aquesta acció se suma a altres actuacions en l’àmbit energètic dutes a terme per Sorea dins del servei d’aigua potable de la Mancomunitat gestora de recursos hídrics de Salou – Vila-seca com són les auditories energètiques d’instal·lacions, les millores d’eficiència energètica (com la priorització de bombes més eficients a bombaments de xarxa), vehicles híbrids i elèctrics, i canvis d’enllumenat en el magatzem.

Aquestes actuacions contribueixen de forma local a assolir de forma global les fites recollides a l’ODS 7: Energia assequible i No Contaminant, i l’ODS13: Acció Climàtica. L’empenta per la sostenibilitat energètica i la lluita contra el canvi climàtic que s’està duent a terme en el servei d’aigües que conformen els municipis de Vila-Seca i Salou, ve avalat, des de fa més de 2 anys, amb la certificació ISO 50001 de gestió energètica i de l’ISO 14064 de càlcul de la petjada de carboni.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa