La sonda New Horizons mostra que Ultima Thule té una forma molt diferent del que pensàvem

L'objecte, que fins ara es creia que tenia forma de bitlla o de ninot de neu és molt més aplanat del què indicaven les primeres imatges obtingudes per la NASA

Reconstrucció artística del pas de la sonda New Horizons per Plutó | NASA

Les darreres imatges i dades que han arribat a la Terra provinents de la sonda New Horizons de la NASA, que es troba al Cinturó de Kuiper, més enllà de Plutó, indiquen que Ultima Thule té una forma molt més aplanada del que s’havia pensat fins ara. Es creia que l’objecte, el més llunyà que ha estat estudiat mai per la Humanitat, tenia una forma semblant a la d’una bitlla o un ninot de neu, però segons ha informat la Universitat Johns Hopkins (Estats Units), els darrers paquets d’informació de la sonda nord-americana han demostrat que està molt més “aixafat”. A través d’un tuit, els científics que estudien Ultima Thule han fet pública la seva darrera simulació de la forma real de l’objecte:

La sonda New Horizons va passar pel costat d’Ultima Thule el passat primer de gener i, des d’aleshores, ha anat enviant les imatges i dades que va recollir i que estan arribant lentament a la Terra a causa de la gran distància, més de 6.500 milions de quilòmetres, que separen l’aparell de la NASA del nostre planeta. Les primeres imatges que van arribar van fer pensar als científics que Ultima Thule era molt més arrodonit del que, sembla, és en realitat. La confirmació, però, no es podrà tenir fins que no es disposi de totes les dades recollides per la sonda, que aniran arribant durant els propers 18 mesos.

Comparació Ultima Thule

Comparació entre la forma que es creia que tenia Ultima Thule i la que semblen indicar les darreres dades | NASA

Nou comentari