MonPlaneta
Simon (Agbar) avisa que la municipalització de l’aigua conduiria a la fallida de les finances municipals
El president executiu d’Aigües de Barcelona, Àngel Simon | JOAN ANTONI GUERRERO

!--akiadsense-->

El president executiu d’Aigües de Barcelona, Àngel Simon, ha defensat aquest dimecres la necessitat de disposar d’un òrgan regulador que “sigui professional i fort, allunyat dels vaivens polítics” i ha assegurat que no contempla la remunicipalització del servei perquè, en cas de fer-se, conduiria a “la fallida de les finances municipals” i “hipotecaria el futur de la ciutat”. Simon, que ha protagonitzat el cicle Barcelona Tribuna, ha apel·lat a aprofundir en la col·laboració de les administracions públiques i l’empresa privada, una aliança que ha considerat clau per l’èxit de Barcelona.

Simon ha comentat que desconeix les intencions reals de l’Ajuntament de Barcelona pel que fa a remunicipalitzar el servei de l’aigua però ha recordat que aquesta no és per ara una qüestió preocupant perquè hi ha un marc legal a respectar, tant estatal com europeu, que no permet que es pugui fer a meitat de la concessió. De totes maneres, si s’arribés a un acord per fer-ho, l’Ajuntament hauria d’indemnitzar l’empresa amb 1.500 milions d’euros amb tot el que això implicaria d’impacte negatiu per a la ciutat.

El president d’Agbar ha insistit, però, que actualment el servei de subministrament d’aigua que ofereix la companyia ja és municipal i que el que es necessita en realitat és un òrgan regulador professional i fort —de caràcter estatal o autonòmic— que permeti fer una “gestió àgil i excel·lent” del servei en col·laboració entre les administracions públiques i el sector privat. Simon ha afegit que el debat sobre remunicipalització és un debat que “a la població no li interessa absolutament gens” i que els reptes en la gestió de l’aigua se situen ara en un altre nivell.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Xollador a juny 22, 2017 | 21:18
    Xollador juny 22, 2017 | 21:18
    A Reus l'empresa Aigües de Reus, S.A.M., es municipal, de l'Ajuntament i funciona molt bé. Si a Reus, i d'altres ciutats, el servei es municipal i funciona bé; perquè no es pot remunicipalitzar a Barcelona?

Nou comentari

Comparteix