La Setmana Bio vol promocionar l'agricultura i els productes ecològics

!--akiadsense-->

Aquest dissabte ha començat una nova edició de la Setmana Bio per l’alimentació ecològica, que ha comptat amb una àmplia participació arreu del territori. L’esdeveniment, que s’allargarà fins al 27 d’octubre, compta amb unes 250 activitats que es desenvoluparan per tot Catalunya promogudes pels agents del sector mateix. La iniciativa, coorganitzada pel Departament d’Agricultura i l’Associació Vida Sana, vol promoure l’agricultura biològica i l’alimentació sana.

En el marc de la Setmana Bio, aquest matí ha tingut lloc el lliurament del Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica (EAAE) 2019, en què han participat 23 centres educatius de tot Catalunya. En aquesta setena edició del guardó, el primer premi ha estat per a l’Institut de Miami Platja de Tarragona amb el projecte Hort-galliner escolar. El segon premi ha estat atorgat a l’Escola Vidal i Abad de Vilaller i a l’Institut del Pont de Suert, amb el projecte Cultivem el futur i el tercer premi ha estat concedit a l’Institut Pla Marcell de Cardedeu amb el projecte El pla més saludable.

L'Institut de Miami Platja de Tarragona amb el projecte Hort-galliner escolar ha estat el guanyador del Premi Escola de la Setmana Bio
L’Institut de Miami Platja de Tarragona amb el projecte Hort-galliner escolar ha estat el guanyador del Premi Escola de la Setmana Bio

!--akiadsense-->

La Generalitat de Catalunya i l’Associació Vida Sana van crear aquest premi l’any 2013 amb l’objectiu de reconèixer i donar suport a l’esforç que realitzen els centres educatius catalans que duen a terme actuacions i projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica, com ara l’establiment d’horts escolars ecològics, el desenvolupament d’activitats docents destinades a donar a conèixer els aliments ecològics, i fins i tot la implantació d’experiències d’introducció d’aliments ecològics en els menjadors escolars.

Des la primera edició, 265 centres educatius catalans s’han presentat als premis amb projectes relacionats amb l’agricultura i l’alimentació ecològica.

Un aparador de la producció eco que es fa a Catalunya

La Setmana Bio es va crear l’any 2012 per dotar el sector ecològic d’una eina de promoció i amb l’objectiu de poder informar sobre les bondats i les virtuts d’aquest sistema de producció i promoure el consum dels productes ecològics; en la creació inicial, va participar-hi el sector mateix, reunit en una taula d’entitats promotores, amb la qual es va acordar quin en seria el millor format i moment de celebració. A partir d’enguany compta també amb la participació de l’Associació Vida Sana, que s’incorpora a l’organització. Les actuacions que conformen el programa són proposades per tots aquells agents relacionats amb el sector ecològic que hi volen participar com a promotors.

Tastos, xerrades, promocions comercials i altres actuacions completen un programa en què es poden trobar formes variades de coneixement del producte ecològic i dels seus artífexs, i també gaudir-ne. Trobareu informació de totes les activitats que es duran a terme al web de la Setmana Bio.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa