MonPlaneta
El sector de la restauració, reticent a fer servir la factura electrònica
  • CA

El canal Horeca és el més reticent a fer servir la factura electrònica. Un estudi de la consultora Seres mostra que a tot l’estat aquest sector suposa només un 1’20% de totes les factures electròniques emeses. Però és que a més constata que la penetració de la factura electrònica és molt baixa tot i els avantatges que té respecte a la factura de paper.

L’any 2019 a tot l’estat, gràcies a l’ús de la factura electrònica, es van estalviar més de 1.600 milions d’euros en la gestió de factures emeses i rebudes i l’estalvi de paper va ser equivalent a una superfície forestal de 120 hectàrees. I és que el cost mitjà de recepció d’una factura de paper és de 7’22 euros mentre que si és digital baixa fins als 2’27 euros. El cost de l’emissió també varia substancialment. Si és en paper són 4’45 euros, pels 1’64 euros en digital.

Es calcula que cada tona de paper implica la tala de 24 arbres. Posar en circulació un quilo de paper requereix 34 quilos d’aigua i el consum de quatre quilowatts d’energia. D’altra banda, la factura electronic evita els residus que es produeixen al llarg del procés tradicional, les emissions generades en el transport I el combustible que s’ha consumit.

Així cada milió de factures de paper necessita 10 tones de fusta. Per la impressió calen 4 litres de petroli per cartutxo produit, sense comptar els que es llencen de forma poc adequada. Cada segon el tiren a les escombraries apriximadament vuit cartutxos a tot el món. Si són d’impressora laser tardaran 450 anys en descomposar-se o més de mil si els seus components són de lplàstic industrial.

Catalunya amb 28’93% es troba en segon lloc després de Madrid, pel que fa a l’emissió de factures electròniques però és el lloc on s’experimenta un creixement més gran respecte a l’any passat, un 17’77%.

Segons l’estudi, a tot l’estat les empreses que més aposten per la digitalització de les factures són les mitjanes i les petites mentre que les grans, les que en general més n’emeten són les que encara mantenen el paper en una proporció més gran.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa