MonPlaneta
Seat ja fabrica 100 respiradors al dia i preveu aconseguir els 300 a finals de setmana
Línia de muntatge del Seat León a la planta de Martorell | ACN

Seat ja està fabricant 100 respiradores al dia i preveu aconseguir les 300 unitats a finals de setmana, segons ha explicat el responsable del projecte de respiradors de l’automobilística, David García, en declaracions a Europa Press aquest dimarts. La companyia va començar a produir respiradors d’emergència a la seva fàbrica de Martorell (Barcelona) divendres passat, després que el dispositiu fos autoritzat per l’Agència Espanyola del Medicament.

García ha explicat que un equip de treball es va posar a pensar en les alternatives tècniques que podien plantejar per ajudar durant la crisi sanitària del coronavirus i una d’elles va ser la del respirador. “Vam començar a cercar com podíem fabricar en sèrie un respirador. Cerquem diferents alternatives, triem la més senzilla d’extrapolar-la a producció massiva. Adaptem un disseny als seus materials per realitzar una producció massiva”, ha sostingut. La carcassa del respirador és d’acer inoxidable i han integrat el motor de l’eixugaparabrisa per poder fer el moviment de les lleves, mentre que per tot el relacionat amb cargols i pasamurs utilitzen peces del cotxe perquè siguin fàcilment localitzables, i com a font d’energia una font d’alimentació d’un PC.

García ha explicat que tota la companyia està implicada en el projecte i que una vegada s’acaba passa al departament d’expedició, que s’encarrega d’enviar els respiradores als hospitals segons les peticions dels mateixos.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa