MonPlaneta
Seat arrenca al producció de respiradors d’emergència després del vistiplau de Moncloa
  • CA
Línia de muntatge del Seat León a la planta de Martorell | ACN

L’automobilística Seat ha arrencat aquest divendres la producció de respiradors d’emergència per subministrar a les UCI dels hospitals on hi ha pacients ingressats en estat molt greu per coronavirus, després d’obtenir el vistiplau de l’Agència Espanyola del Medicament. Així ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i ho ha confirmat la mateixa companyia, que espera fabricar fins a 300 aparells al dia a la mateixa planta de la línia de muntatge del Seat León. Illa ha assegurat que es tracta d’una notícia “molt rellevant”. “El nostre objectiu és tenir capacitat de producció nacional” de material sanitari per tenir una reserva “estratègica”, ha assenyalat el ministre, que ha afegit que l’Estat seguirà comprant a l’exterior.

Illa també ha apuntat que altres hospitals es poden sumar a la investigació clínica dels hospitals Clínic i Germans Trias i Pujol amb els respiradors de Seat. El dispositiu, que es denominarà OxyGEN, està dissenyat per l’empresa Protofy.xyz i sota la direcció dels doctors Manel Puig de l’Institut d’Investigació Germans Trias i Pujol; Oriol Estrada de l’Hospital Germans Trias i Pujol i de Josep Maria Nicolás de l’Hospital Clínic. Els respiradors comptarà amb un més de 80 components electrònics i mecànics i compten amb un motor adaptat d’un neteja parabrises.

Aquest dijous a la nit, la planta de Martorell va reprendre l’activitat per preparar-se per a la producció dels respiradors mentre esperava la documentació administrativa de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), organisme dependent del Ministeri de Sanitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa