MonPlaneta
Els robots ens poden ajudar a combatre el coronavirus
  • CA
Robot | UC San Diego

En la situació actual de pandèmia global pel virus SARS-CoV-2, totes les eines que puguem tenir al nostre abast són més que necessàries. És per això que un grup d’experts en robòtica d’arreu del món ha publicat un editorial a la revista ‘Science Robotics’ on expliquen tot d’exemples com aquest camp pot ajudar a contenir la seva propagació. Els robots, per exemple, poden servir per a l’assistència mèdica a distància, la descontaminació d’espais, el transport de productes, el tractament de residus contaminats o el control del compliment de les quarantenes.

Algunes d’aquestes coses ja s’estan fent a diversos indrets del món: la desinfecció, l’entrega de medicaments i aliments, la mesura de constants vitals i l’ajut den el control de fronteres, per exemple. Pel control del contagi, els robots poden desinfectar superfícies amb raigs ultravioleta. La navegació intel·ligent i la detecció de zones que són tocades per moltes persones i que podrien suposar un risc pot reduir molt la possibilitat de contagi tant als centres sanitaris com a altres centres de treball, per exemple.

Imatge de l’exposició “Robots. Els humans i les màquines” | Cedida

Els investigadors afirmen que la pandèmia actual podria canviar totalment el funcionament de les empreses arreu del món. En comptes de cancel·lar grans congressos i fires, com ha passat ara, es podrien anar implementant cada cop més les reunions virtuals, on els participants fins i tot es podrien acostumar a aquest tipus d’interacció a través del control d’avatars, com s’ha fet des de fa anys en alguns videojocs socials. Així doncs, tant en l’acció directa contra el virus com en els canvis que durà aquesta pandèmia, la COVID-19 està donant un empenta molt important a la robòtica, ja que en el futur podria ajudar a prevenir els problemes més importants que hi ha hagut en la crisi actual.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa