MonPlaneta
Retiren amb helicòpter una antiga línia telefònica del Parc Nacional d’Aigüestortes
Treballs de retirada d'una línia al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb l'ajuda d'un helicòpter
Treballs de retirada d’una línia al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici amb l’ajuda d’un helicòpter | ACN

Endesa ha finalitzat la retirada d’una antiga línia de serveis ubicada dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Per fer-ho, ha requerit d’un helicòpter, ja que la infraestructura es trobava en una zona muntanyosa de difícil accés. Concretament, es tracta d’una línia de comunicació construïda l’any 1956 i que enllaçava diferents preses amb la Central Hidràulica de Sant Maurici. Estava suportada per pals de fusta i, originàriament, tenia una llargada de sis quilòmetres que anaven des de Sant Maurici i fins a la presa del llac Tort Trullo. Aquesta actuació, que ha suposat una inversió de 25.940 euros per a la companyia, suposa una millora paisatgística en un entorn d’alt interès natural, com és el del parc natural.

La línia que s’ha desballestat era de comunicacions telefòniques i, a través d’aquesta, es transmetia, també, la informació referent a les cotes dels estanys Tort-Trullo i Negre de Peguera. Endesa va instal·lar uns canals de comunicació sense cable per complir la mateixa funció, fet que va permetre que es retirés una part de la infraestructura. Tot i això, encara quedava un quilòmetre i mig de cable i 35 suports que s’han retirat definitivament en una actuació que ha hagut de realitzar-se amb mitjans aeris donades les dificultats del terreny. Dins del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici la companyia elèctrica hi té diverses instal·lacions, com ara les preses dels llacs d’Amitges, Negre de Peguera, Peguera, Sant Maurici i Tort-Trullo; captacions com les de la Cabana, la Coveta i Montastero; i les Centrals Hidroelèctriques de Sant Maurici i la de Lladres. Així mateix, gestiona gairebé dos quilòmetres i mig de línies de xarxa de mitjana tensió a l’interior del parc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa