MonPlaneta
Recuperat l’antic sender al Parc Natural del Cadí-Moixeró des de Guardiola de Berguedà
Nova senyalització al sender recuperat per accedir al Parc Natural del Cadí-Moixeró des de Guardiola de Berguedà

!--akiadsense-->

La brigada de manteniment del Parc Natural del Cadí-Moixeró i el Centre Especial de Treball Taller Coloma han arranjat el sender de petit recorregut PR-C 158, la via més directa per accedir al Parc natural des de Guardiola de Berguedà.

Els treballs, realitzats amb la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i l’Ajuntament de Guardiola de Berguedà, han permès recuperar el camí antic que evita el pas per una pista forestal i fa molt més agradable el recorregut.

A la part superior del camí, d’un desnivell considerable, s’han netejat les antigues marrades, desbrossant i eliminant la vegetació arbustiva que les havia tapat, i facilitant l’accés al cim de Sant Marc.

També s’ha aprofitat per millorar la senyalització del camí, eliminar l’excés de marques ja existents, recol·locar la senyalització vertical i instal·lar noves banderoles.

Entre els atractius del camí destaca el seu pas pel veïnat de Brocà, amb grans masies i extenses zones de pastura i les esglésies romàniques de Sant Martí i Sant Marc de Brocà, molt deteriorada, però amb vistes dels principals cims i serralades del parc natural i del seu entorn, com la serra d’Ensija, el massís del Pedraforca, la serra del Cadí, la serra del Moixeró, la Tosa i el Puigllançada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa