MonPlaneta
El Parlament Europeu votarà si prohibeix etiquetar “hamburgueses” i “salsitxes” vegetarianes

El Parlament Europeu decideix aquesta setmana si dona suport a la prohibició de l’etiqueta “hamburguesa vegetariana” o “salsitxa vegetariana” a la Unió Europea. La cambra té previst votar una esmena dins el projecte de reforma agrària que autoritzarà “exclusivament” als productes que continguin carn l’ús dels noms que s’utilitzen per designar productes amb carn com l’hamburguesa, l’embotit o l’escalopa.

El lobby europeu de les càrniques i els ramaders acusa la indústria vegana de “copiar” els noms i característiques dels seus productes. Per contra, entitats medioambientals i animalistes a Europa s’oposen a la prohibició perquè “contradiu les ambicions climàtiques” de la UE i “el desig dels consumidors”. “La gent no compra carn d’origen vegetal per error”, assegura Elena Walden de The Good Food Institute, que ha coordinat l’oposició a la iniciativa. En ple auge del consum de productes vegetarians a Europa, les grans cadenes cada cop produeixen més aliments d’aquest tipus. Així, multinacionals com Uniliver o Nestlé estarien en contra de la prohibició.

Amb la votació aquesta setmana de la reforma agrària i la controvertida esmena, la cambra comunitària establirà la seva posició de cara a les negociacions amb els estats. És a dir, no suposarà l’aprovació definitiva. Els governs europeus i els eurodiputats hauran de decidir les pròximes setmanes si inclouen o no la prohibició de les “hamburgueses vegetarianes”. La justícia europea ja va prohibir el 2017 comercialitzar productes purament vegetals com a “llet” o “mantega”. Unes denominacions d’aliments làctics que queden reservades als productes estrictament d’origen vegetal en la legislació europea, segons el Tribunal de Justícia de la UE.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa