MonPlaneta
Quaranta milions de nens sense vacuna contra la pòlio al Pakistan per la pandèmia

Uns 40 milions de nens es quedaran sense ser vacunats contra la pòlio al Pakistan com a conseqüència de les mesures de confinament imposades per la pandèmia del nou coronavirus originada a la ciutat xinesa de Wuhan, la qual cosa fa témer que augmenti el nombre de menors que contreuen la malaltia.

El Govern del Pakistan va engegar en 1994 un programa d’eradicació de la polio que va estar molt prop d’aconseguir eliminar la malaltia però ha registrat en cinc anys un nou repunt de casos coincidint amb els atacs a treballadors sanitaris en 2019 i les campanyes de boicot a la vacunació. “Hem hagut de cancel·lar la campanya de vacunació nacional a l’abril pel confinament derivat del coronavirus”, ha dit aquest dimarts a DPA un responsable del programa contra la polio. La cancel·lació de la campanya de vacunació suposa que almenys 40 milions de nens de menys de cinc anys d’edat es quedin sense vacunar. La campanya ha quedat suspesa fins al mes de juny.

“La pèrdua d’aquesta campanya tindrà un impacte veritablement dolent perquè a l’abril de 2019 en vam suspendre una i vam tenir 146 casos aquest any”, ha dit el responsable del programa de vacunació contra la polio. En 2020 s’han registrat fins avui 41 casos i el país ha derivat tots els recursos del seu fràgil sistema sanitari a la lluita contra el coronavirus. La campanya per vacunar als nens contra la polio, finançada per Nacions Unides, afronta el rebuig de grups de milicians islamistes i de clergues conservadors, que creuen que la vacuna, administrada amb diverses dosis, té com a objectiu esterilitzar als nens musulmans. El Pakistan i l’Afganistan estan entre els països en els quals la polio encara és prevalent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa