MonPlaneta
Quaranta-cinc voluntaris provaran la primera possible vacuna contra el coronavirus
  • CA
| Cedida

La primera vacuna que s’ha desenvolupat contra el coronavirus, presentada a finals del passat mes de febrer, començarà a ser provada en pacients sans aquest mateix dilluns, segons informa la cadena britànica BBC. Quaranta-cinc voluntaris seran els primers a rebre, en unes instal·lacions de la ciutat nord-americana de Seattle, una vacuna experimental que no pot causar la malaltia sinó que té un codi genètic inofensiu que ha estat copiat del virus original. Malgrat això, els experts afirmen que encara passaran uns mesos abans no es pugui comprovar l’eficiència d’aquesta vacuna o de les altres que estan sent desenvolupades en aquests moments.

Tal i com explica la cadena pública britànica, aquestes proves en humans se salten un pas que, normalment, seria anterior a les proves en humans: els assaigs en animals. Els responsables d’aquesta vacuna experimental, però, Moderna Therapeutics, asseguren que la vacuna s’ha creat segons un procediment prou segur com per començar immediatament les proves en humans, en una “cursa contra el virus” que s’està fent “pel benefici de la Humanitat”. A diferència de les vacunes habituals, fetes de mostres debilitades o mortes del virus, aquesta anomenada mRNA-1273, conté un fragment del codi genètic del coronavirus que ha estat desenvolupat al laboratori i que, si hi ha sort, provocarà una resposta de les defenses de l’organisme que immunitzarà contra la malaltia els qui la rebin.

Els voluntaris rebran dosis diferents d’aquesta vacuna en dues injeccions amb vint-i-vuit dies de diferència. Si aquestes primeres proves van bé, però, la BBC recorda que encara podrien passar fins a 18 mesos abans que aquest remei preventiu per a la pandèmia estigui disponible per al públic.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa