MonPlaneta
Les proves d’un tractament per al COVID-19 basat en sang de vaca començaran el mes vinent
  • CA

Una empresa farmatèutica de Dakota del Sud, als Estats Units, ha anunciat que el mes de juliol començarà els assaigs clínics en humans d’un tractament per al COVID-19 derivat del plasma sanguini d’unes vaques modificades genèticament per a tenir un sistema immunològic més semblant al nostre. Així, els animals profueixen anticossos contra el SARS-CoV-2 que podrien ser emprats com a medicament contra la malaltia. De moment, el mètode ha funcionat en les proves al laboratori, segons afirmen des de la companyia, SAB Biotherapeutics, i esperen continuar avançant en el procés de prova i autorització del producte per dur-lo el més aviat millor a tothom que el necessiti.

L’empresa no ha donat gaires detalls més sobre els assaigs clínics, com el número de participants o la seva durada, però ha explicat la forma com han fabricat el medicament: primer de tot, van agafar cèl·lules de la pell d’una vaca, van eliminar-ne els gens responsables dels anticossos i els van substituïr per un cromosoma artificial que produeix anticossos humans. Després van insertar aquest ADN en un òvul de vaca, el van deixar desenvolupar fins a la fase embrionària i el van introduir en una vaca per deixar-la embarassada. Durant els darrers vint anys, han creat centenars de vaques genèticament iguals i amb sistemes immunològics parcialment humans. Ara, en injectar-los amb una part no infecciosa del SARS-CoV-2, han aconseguit que hi desenvolupin anticossos i, a partir d’aquí, han obtingut la medicina, coneguda com a SAB-185, que podria servir per tractar la malaltia i fins i tot per prevenir-la.

Segons expliquen des de SAB, les vaques tenen avantatges respecte els donants de plasma humans, com ara un sistema immunològic més fort i molt més plasma per donar que no pas una persona. Segons l’empresa, el seu medicament fet de plasma de vaca té nivells d’anticossos neutralitzants quatre cops superiors als més potents que s’han vist en plasma humà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa