MonPlaneta
Protegeixen un niu de corriol camanegre enmig d’una platja de Tarragona
  • CA
Un tècnic de la regidoria de Medi Ambient de Tarragona i un voluntari de la Sínia inspeccionant la platja de Tamarit | ACN

El corriol camanegre ha nidificat, per segon any consecutiu, a les platges de Tarragona. Segons informa l’Ajuntament, com a conseqüència del confinament, però, en aquesta ocasió el niu -que fan directament a la sorra- no l’han trobat en cap dels espais abalisats, sinó enmig de la platja de Tamarit. La regidoria de Medi Ambient, els Agents Rurals i els voluntaris de l’Associació Mediambiental la Sínia han protegit el niu amb un gabió per evitar la depredació dels ous i han ampliat l’abalisament amb pals de fusta i corda. A més, es farà un seguiment diari per veure l’evolució del niu i es reforçarà la vigilància per evitar actes incívics que puguin afectar-lo, com és el fet de portar gossos deslligats.

Des de l’any passat s’estan recollint dades dels moviments d’aquest ocell per tota la platja per valorar possibles millores en els abalisaments actuals. La regidora també està fent un seguiment de la resta de platges del municipi per si el corriol camanegre intenta fer niu en algun altre indret. El conseller de Medi Ambient, Xavier Puig, ha apuntat que la recuperació d’espais de nidificació d’aquesta espècie, catalogada com a vulnerable, valida el treball fet fins ara en aquest entorn de la desembocadura del riu Gaià. A més, assenyala que és un bon exemple i una aposta per tenir platges més naturals, on natura i activitat humana puguin compartir espais.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa