MonPlaneta
Protecció Civil eleva a la fase d’emergència el pla especial per les nevades
Una màquina llevaneus
Una màquina llevaneus | EUROPA PRESS

!--akiadsense-->

Protecció Civil de la Generalitat ha informat que passa a fase d’emergència el pla especial d’emergències per nevades a Catalunya NEUCAT davant el front de nevades que està afectant la major part del territori i que l’afectarà durant les properes hores. En aquests moments neva a tot el territori excepte a les comarques de Tarragona on ha començat a ploure i les comarques de Girona on s’espera que el front de neu arribi més tard. S’espera que aquestes nevades continuïn afectant durant el dia d’acord a la predicció del Servei Meteorològic de Catalunya.

Els serveis de transport públic pateixen algunes afectacions. Ferrocarrils de la Generalitat operen amb normalitat excepte una incidència a la línia de l’Anoia a Capellades per problemes en una agulla. Renfe opera amb normalitat. Al Metro i busos de TMB hi ha línies de bus afectades per presència de neu i gel. Els aeroports operen amb normalitat.

Es manté la restricció de circulació als camions de més de 7.500 kg. Durant la nit Creu Roja ha treballat en diversos punts on s’han aturat els camions, com el port de Barcelona o aparcaments a prop de les principals vies. Els ha repartit mantes i beguda.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut, fins a les 07.00 hores d’aquest matí, 1.760 trucades per incidents relacionats amb l’episodi de fred i neu. Per comarques, les trucades s’han fet des de Osona 205, Barcelonès 179, Vallès Occidental 162 i Baix Llobregat 135. Per municipis, les trucades s’han distribuït: Barcelona 157, Vic 71 i Lleida 70.

137 ajuntaments de Catalunya han activat els seus plans municipals de Protecció Civil. Barcelona l’ha activat aquest matí en emergència.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa