MonPlaneta
La UE inverteix 222 milions d’euros en projectes de medi ambient, natura i acció climàtica
El gas natural és una peça imprescindible per combatre els efectes del canvi climàtic a nivell global.

!--akiadsense-->

La Comissió Europea ha aprovat un paquet financer de 222 milions d’euros del pressupost de la Unió per impulsar projectes que contribueixin a preservar el medi ambient i lluitar contra el canvi climàtic. En total, es finançaran 139 projectes.

La llista inclou un projecte per recuperar les poblacions d’àliga cuabarrada en zones diverses zones del mediterrani occidental, entre les quals les Illes Balears. També hi ha 10 projectes amb participació d’empreses, institucions o centres de recerca de Catalunya, que rebran un finançament de prop de 9,5 milions d’euros de la UE.

El comisari de Medi Ambient, Assumptes Martítims i Pesca, Karmenu Vella, ha declarat: “En el seu 25è aniversari, el programa LIFE continua invertint en projectes innovadors amb un alt grau de contingut social, empresarial i ambiental. Estic entusiasmat de veure com el programa transforma technologies orientades al mercat en noves empreses verdes.”

El comissari d’Acció Climàtica i Energia Miguel Arias Cañete ha afegit que “l’històric Tractat de París sobre el canvi climatic ha donat encra més impuls a les inversions amb un enfocament climatic intelligent”. “Amb aquests projectes fem servir uns fons públics limitats de manera catalitzadora: desbloquegem el finançament privat per protegir l’entorn, lluitar contra el canvi climatic i proporcionar energia més neta a la nostra ciutadania. Són aquesta mena d’inversions les que tenen una importància crítica si volem convertir les nostres aspiracions en acció”, ha explicat el comissari.

El programa LIFE és un dels instruments de finançament de la UE pel medi ambient i l’acció climàtica. És operatiu des del 1992 i ha co-finançat més de 4.500 projectes arreu d’Europa i estats tercers, amb un finaçament directe de 4.000 milions d’euros que han mobilitzat, en total, 9.000 milions. Actualment hi ha més de 1100 projectes LIFE en marxa. El pressupost del programa de 2014-2020 compta amb 3.4000 milions en preus estimats actuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa