MonPlaneta
Un projecte destinarà 3,7 MEUR al desenvolupament sostenible de la indústria tèxtil
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet | ACN

Un projecte liderat per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) i el Centre d’Activitat Regional per al Consum i la Producció Sostenible destinarà 3,7 MEUR al desenvolupament sostenible de la indústria tèxtil. El programa vol estimular la creació i el desenvolupament d’empreses tèxtils, proporcionant oportunitats de treball justes i reduint la petjada ambiental a la regió mediterrània. En termes de llocs de treball verds, al voltant de 200 empreses rebran suport per fer créixer les seves idees. En especial, es donarà suport a les persones d’entre 25 i 35 anys. La creació de noves iniciatives empresarials i el desenvolupament de les actuals ha de facilitar la transició de la regió cap a un desenvolupament sostenible en la indústria tèxtil.

Per donar suport l’emprenedoria i a les iniciatives ecoinnovadores d’aquests països, STAND Up! preveu oferir un programa de formació i suport tècnic en ecodisseny per facilitar oportunitats de desenvolupament i creixement; donar suport financer; posar en marxa una plataforma d’innovació per promoure la creació de productes i serveis innovadors; i difondre una campanya de sensibilització per fomentar el consum i la producció sostenibles i la ecoinnovació. El Departament de Territori i Sostenibilitat apunta en un comunicat que la perspectiva per als efectes socials i ambientals de la indústria tèxtil és cap a l’empitjorament ja que la producció de roba en l’escala global s’ha duplicat en els darrers 15 anys i, segons els pronòstics, s’haurà incrementat un 63% l’any 2030. És per això que es vol impulsar la innovació de les noves empreses i start-ups, que tenen un paper important en la transició a un model de consum i producció sostenibles.

L’STAND Up! és un projecte finançat per la Unió Europea en el marc del Programa ENI CBC Med, de cooperació entre països mediterranis que comença les activitats entre el 28 i el 29 de juliol de 2020 i acabarà el desembre de 2022. Compta amb un pressupost de 3,7 milions d’euros, amb una contribució del 90% de la Unió Europea. Hi participaran sis socis més de cinc països: Texfor, Confederación Industria Textil (Espanya); la fundació Berytech (Líban); Sekem Development Foundation (Egipte); el Centre Tècnic del Tèxtil CETTEX (Tunísia); la Fondazione MUSEO DEL TESSUTO di Prato (Itàlia); i el Centre International des Technologies de l’Environnement, CITET (Tunísia).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa