MonPlaneta
La prevenció d’incendis, una feina de tot l’any
Terreny arrasat per un incendi forestal

!--akiadsense-->

La Diputació de Barcelona inicia una campanya per conscienciar la població sobre mesures i actituds en la prevenció d’incendis que cal realitzar al llarg de tot l’any. La campanya, que s’allargarà durant el 2019 i en què també participen el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat, cos de Bombers i Agents Rurals, Secretariat d’ADF i Fundació Pau Costa, exposa quatre situacions sobre la prevenció d’incendis.

La campanya ha estat presentada pel vicepresident primer i responsable de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, Dionís Guiteras, que ha destacat que el 66% del sòl de la demarcació de Barcelona són terrenys forestals, un terreny que, sense cap tipus de gestió, pot convertir-se en un polvorí a l’estiu. En aquest sentit Guiteras ha assenyalat: «Fem aquesta campanya per sensibilitzar la societat civil perquè ha d’estar mobilitzada. Les administracions soles no podem fer sols aquesta feina, sinó que hi ha de participar tothom, perquè és un problema de tots», per remarcar el fet que més de 500.000 persones de la demarcació de Barcelona, el que significa un 10% de la població, viu en urbanitzacions envoltades de boscos. Es per això que, tal com obliga la Llei, s’hagin de fer franges perimetrals per alliberar de vegetació, amb el sotabosc desbrossat, de 25 metres.

Des de la diputació consideren que el risc d’incendi forestal no és percebut de forma adequada per la ciutadania, que sovint el menysté. És per això que la campanya se centrarà en quatre missatges: la prevenció i l’autoprotecció en urbanitzacions; la bona gestió forestal; el consum de productes agraris de proximitat; i la importància de les imprudències i les negligències.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa