MonPlaneta
Polèmica per una gàbia de captura de coloms a Santa Coloma de Farners
  • CA

La gàbia que captura part dels coloms que hi ha a Santa Coloma de Farners ha aixecat polèmica entre el sector animalista perquè consideren que genera “patiment” i “estrès” innecessari als ocells, tal com explica l’Elena, portaveu del PACMA a Girona. Es tracta d’una gàbia per capturar aquests ocells oferint-los aigua i pinso. Periòdicament, una empresa contractada per l’Ajuntament s’encarrega de transportar els animals que s’han quedat tancats a la gàbia fins a un camp perquè els coloms volin fora del municipi. Des de l’Ajuntament s’han mostrat receptius a aplicar altres alternatives com ara el pinso anticonceptiu. La regidora de Salut, Gemma Coll, ha assegurat que valoraran les altres mesures “tranquil·lament” per saber “si és viable o no”. L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners té un problema amb els coloms. Concretament amb la sobrepoblació d’aquests animals que ronden el municipi. No és un problema exclusiu de Santa Coloma, sinó que passa a bona part dels nuclis urbans catalans. Per aquest motiu, fa un parell d’anys el consistori va instal·lar una gàbia en el terrat d’un edifici. En ella hi posen menjar i beure per atraure els coloms i una vegada són dins, queden atrapats a la gàbia i no en poden sortir.

Periòdicament un treballador d’una empresa subcontractada per l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners s’emporta els coloms de la gàbia per traslladar-los a un descampat i aquests surten volant. El principal problema és que no és fàcil accedir fins a la gàbia i per això l’empresa ha decidit traslladar els coloms fins a la furgoneta en una bossa. La regidora de Salut de Santa Coloma de Farners, Gemma Coll, ha puntualitzat que no és una “bossa qualsevol”, sinó que garanteix la ventilació perquè els animals puguin respirar. Tot i així, aquesta pràctica ha despertat la preocupació dels veïns i animalistes que consideren que sotmeten els ocels a un “patiment” i “estrès” innecessari, tal com ha detallat l’Elena, portaveu del PACMA a Girona. Per això han reclamat al consistori que apliqui un mètode “més digne” com ara l’ús de pinso anticonceptiu. Aquesta alternativa ja es fa servir en d’altres punts com ara Girona, Figueres o Barcelona. El fet que els coloms mengin d’aquest pinso evita que els ocells es reprodueixin i es redueix la propagació d’aquesta espècie.

La regidora ha recordat que aquesta qüestió ha arribat a l’Ajuntament fa poques setmanes i per això cal treballar per trobar la solució adient però que no es pot resoldre “d’avui per demà”. Coll ha recordat que la normativa catalana permet capturar els coloms i gasejar-los fins la mort, però que ells van considerar-ho una pràctica excessiva i per això van optar per transportar-los en un terreny on poden sortir volant lluny dels nuclis urbans.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa