MonPlaneta
Es convoca una plantada popular al riu Ripoll per aquest diumenge
Riu Ripoll

!--akiadsense-->

L’Adenc convoca novament a la ciutadania per participar de la recuperació del riu Ripoll. En aquesta ocasió és diumenge 25 de novembre i l’activitat és una plantada popular a la zona de Sant Vicenç de Jonqueres a partir de les 10h del matí. Des de l’associació s’encarregarà de portar tot el material necessari per aquest activitat que és gratuita però a la que cal apuntar-s’hi prèviament a través del la web de l’ADENC o bé trucant al 93 717 18 87.

Es plantarà concretament a la zona del talús que hi ha sobre el sobreeixidor d’aigües residuals on l’any passat hi va haver-hi una actuació de millora del col·lector que va causar la destrucció de la vegetació present. En aquesta zona es plantarà arç blanc, garric i ginesta.

També s’aprofitarà per plantar a la llera del riu, en una zona on el que es va plantar a l’inici del projecte no va prosperar. Aquesta vegada es plantaran principalment alocs i salzes, dues espècies que s’han adaptat bé al riu Ripoll.

Aquest any es compta també amb la participació d’una trentena de voluntaris de l’entitat WWF. Aquesta entitat d’àmbit mundial, compta amb una delegació a l’estat espanyol que organitza plantades populars a 14 punts de l’estat el mateix dia. L’entitat ha fet també una aportació econòmica per finançar la plantada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa