MonPlaneta
El Pla Nacional sobre l’Agenda 2030, presentat a la setmana europea de les regions

Des d’aquest passat dilluns i fins dijous té lloc a Brussel·les la 17ena edició de la Setmana Europea de les Regions i de les Ciutats, organitzada pel Comitè Europeu de les Regions i la Comissió Europea. L’objectiu de la trobada és entendre com regions i ciutats utilitzen els fons europeus per millorar la vida de la ciutadania i com els fons de cohesió contribueixen a fer una Europa més verda, més inclusiva i més intel·ligent. Enguany s’hi esperen més de 9.000 persones incloent-hi acadèmics, membres d’administracions públiques, experts i més de 600 polítics locals, regionals, nacionals i d’àmbit europeu. Tots ells participaran a algun dels 400 tallers, debats, exhibicions i sessions de treball en xarxa que s’hi faran.

El Govern de Catalunya serà present a la mostra per exposar-hi les següents bones pràctiques:

‘European regions in the 2030 agenda: towards a Community of Practice’. El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, exposarà el Pla Nacional sobre l’Agenda 2030 com un exemple per posar a la pràctica els seus compromisos. Ho farà juntament amb els consellers de la Llombardia, Flandes i el País Basc.

‘Engaging Regions to develop the territorial perspective in the implementation of Global Agendas’. El secretari d’Habitat urbà i territori, Agustí Serra, presentarà la implementació dels objectius de desenvolupament sostenible relacionats en l’àmbit urbà. Entre els ponents també hi haurà un representant del govern de Flandes i Tessàlia. La delegada del Govern davant la UE, Meritxell Serret, serà l’encarregada de moderar l’acte.

‘Side event. Bringing Europe closer to citizens’. El director general de Participació Ciutadana, Ismael Peña, presentarà juntament amb els socis de la regió d’Alvèrnia-Roine-Alps, Baden-Württemberg i Llombardia, els mecanismes empleats a Catalunya per apropar Europa a la ciutadania.

A banda dels esdeveniments en els que hi participaran alts càrrecs del Govern de Catalunya, hi ha més de vint sessions que comptaran amb participació d’empreses i/o agències públiques, entitats catalanes o xarxes europees en les que Catalunya hi és representada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa