MonPlaneta
Els peixos que mengem agonitzen durant hores
Peix agonitzant

!--akiadsense-->

Els peixos, com els ocells i els mamífers, són éssers sensibles, capaços de sentir dolor i emocions com la felicitat, la por i el patiment“. Aquesta afirmació encapçala un video de Compassion In World Farming (CIWF), una entitat internacional que combat la crueltat innecessària dins les granges d’animals destinats a l’alimentació humana. Els peixos són els animals més consumits del món, amb estimacions que oscil·len entre un i tres bilions d’animals sacrificats a l’any. Però tenen molt poca protecció legal i les piscifactories són granges on centenars de milers de peixos s’amunteguen en espais mínims, ferint-se entre ells, sovint amb poc oxigen i exposats a tota mena de malalties.

Orades, salmons, truites… Totes aquestes espècies, després d’haver viscut tota la seva vida en un entorn hostil i massificat, són sacrificats de forma cruel. “La durada del patiment dels peixos en el moment del sacrifici es pot mesurar en minuts o fins i tot en hores”, explica CIFW. Segons diverses investigacions, citades per l’entitat, “un peix pot tardar entre 55 i 250 minuts per asfixiar-se fins la mort. Els que són esventrats vius encara tarden entre 25 i 65 minuts a morir. La intensitat d’aquest patiment acostuma a ser severa“.

L214, una altra entitat animalista, ha fet públic un video amb càmera oculta que demostra l’opacitat de les piscifactories i la realitat de les condicions de vida i mort dels peixos que comercialitza Aqualande l’empresa líder en aquest sector a Fraça. Un testimoni que ha obert un debat fins ara menystingut, però que pot reorientar les preferències dels consumidors més conscients.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: lector_333 a novembre 30, 2018 | 12:12
    lector_333 novembre 30, 2018 | 12:12
    I els que pesquen els pescadors en mar oberta moren en 3 minuts? Passa el mateix ... I els escamarlans i llagostes vives a les peixateries, no estan en les mateixes condicions d'agonia durant hores? Sort que no han vist un mercat xinès amb els peixos oberts vius perquè es vegi que el cor encara batega i així provar que son frescs. Au va ... Deixem de menjar peix doncs
  2. Icona del comentari de: Ona a novembre 30, 2018 | 21:21
    Ona novembre 30, 2018 | 21:21
    Tot el mal que els fem ens vindrà i sofrirem. El mal deriva. L’ignorància no n’eximeix.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa