Mobile World Congress al recinte Gran Via
Mobile World Congress al recinte Gran Via | GSMA

!--akiadsense-->

Els ajuntaments de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat, juntament amb GSMA (l’organitzadora del MWC) i Fira de Barcelona duen a terme el projecte DonationRoom, per reutilitzar el material del congrés mundial de mòbils i destinar-lo a ajudar persones vulnerables usuàries dels Serveis Socials i també projectes socials i culturals de les dues ciutats. Per al regidor de Turisme, Comerç i Mercats, de l’Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, aquest projecte permet aprofundir “en l’economia circular” i, per tant, també “reduir l’impacte ecològic del propi congrés” mitjançant la “reutilització dels materials del muntatge i exposició”. “És una fórmula que va començar com una prova pilot de petita escala i acumula èxit any rere any, i això ens convida a pensar en utilitzar-la en altres esdeveniments a la ciutat”, ha reblat.

El projecte de Donation Room consisteix en la donació, per part de les marques expositores, del mobiliari i material de construcció dels espais del congrés, de manera que queda a disposició dels ajuntaments per poder-lo distribuir amb criteris socials i culturals. En el procés de recollida i distribució del material, es generen 18 llocs de treball per a persones vulnerables, a través del conveni amb la Fundació Formació i Treball, encarregada de l’acopi dels excedents del MWC. A més, una part del material es destina a persones i famílies en situació de risc, mitjançant Programes d’Entrega Social o bé distribuït a través de la xarxa de botigues “Botiga Amiga” de la mateixa Fundació, els ingressos de les quals es destinen a mantenir la sostenibilitat econòmica dels programes de formació i ocupació que ofereix la fundació, així com mantenir els llocs de treball que es dirigeixen íntegrament a persones en risc d’exclusió social.

Donation Room
Recollida de residus del desmuntatge del MWC per a reutilitzar-los | Ajuntament de Barcelona

!--akiadsense-->

En total, al 2018 es van reutilitzar 31’5 tones entre mobiliari i material del Mobile World Congress per aquest programa –21’5 de material de construcció i 10 de mobiliari-, consistent en armaris, bancs, butaques, cadires, mostradors, sofàs, taules, plantes, cortines, moquetes, lones, fustes, metracrilat, aïllants, palets, pintures, portes i prestatgeries, entre altres materials i elements. El material es destina principalment a projectes de caire social i cultural d’ambdues ciutats. En aquest marc, tant la Federació de Carrers de la Festa Major de Sants com la Fundació de la Festa Major de Gràcia, que en van ser receptores, van utilitzar el material sobrant recollit per confeccionar els tradicionals ornaments dels carrers d’aquests districtes durant les festes majors de l’any passat.

Aquest és el quart any que es duu a terme aquest programa de Donation Room, que s’espera tancar amb una xifra de material recollit similar a la de l’any passat. En el seu primer any de funcionament va arribar a recollir 9 tones de material, 6 de material de construcció i 3 de mobiliari i altres elements. En la segona edició, es va millorar tant el coneixement per part dels participants al Mobile World Congress, com la coordinació i l’encaix d’aquesta activitat de recollida i distribució en el desmuntatge del congrés, de manera que es va aconseguir incrementar el material recollit fins a les 32’5 tones (19’3 tones de material de construcció i 13’2 tones de mobles i altres). Al 2018, el material va arribar a les 31’5 tones.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa