MonPlaneta
Oberta una línia d’ajuts de 600.000€ a entitats del tercer sector ambiental afectades per la covid-19
| IBHU

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya publica aquest divendres la convocatòria d’ajuts a entitats sense ànim de lucre del tercer sector ambiental de Catalunya afectades econòmicament per la covid-19, amb una dotació màxima de 600.000 euros. Aquestes entitats tenen el seu punt àlgid de feina durant la primavera i l’estiu, que és quan organitzen bona part de les sortides a la natura per fer activitats d’educació ambiental amb la ciutadania i les escoles, o bé per dur a terme accions de voluntariat i de seguiment d’espècies o protecció de les mateixes. D’altres promouen campanyes de sensibilització sobre la mobilitat sostenible, la millora de la gestió dels residus o l’eficiència energètica. Amb la pandèmia tot ha quedat anul·lat.

Les subvencions tenen com a objectiu ajudar les entitats a mantenir les estructures que els permeten el funcionament ordinari, necessàries per reactivar l’activitat habitual que desenvolupaven amb anterioritat a la declaració de l’estat d’alarma. El tercer sector és un actor clau en la construcció d’una societat més sostenible, especialment en la vessant de sensibilització i educació ambiental. A més, les entitats que el conformen proporcionen a l’administració i a la societat en general dades de seguiment de la biodiversitat i avaluació de l’estat de conservació dels espais naturals protegits de Catalunya inclosos en la xarxa Natura 2000, i duen a terme part d’una tasca d’obligat compliment per als estats de la Unió Europea.

Es calcula que prop de 12.000 persones participen de manera regular en projectes de voluntariat ambiental a Catalunya, i més de 20.000 en activitats puntuals.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa