MonPlaneta
Obert el procés de participació ciutadana per a la planificació hidrològica 2022-2027
  • CA
Sessió de debat durant el procés participatiu de l’actual cicle de planificació (2016-2021) | Agència Catalana de l’Aigua

L’Agència Catalana de l’Aigua començarà la setmana vinent els processos de participació ciutadana per a debatre i recollir propostes amb l’objectiu de definir mesures per a la planificació hidrològica catalana corresponent al període 2022-2027. Aquests processos, que es duran a terme entre 2019 i 2021, serviran per a definir l’elaboració del Pla de Gestió de les conques internes i el seu corresponent Programa de mesures. Els processos de participació s’articularan a través de dues vies: per una banda, la participació online a través de la plataforma participa.gencat.cat, i per l’altra, a través de diverses sessions presencials en el territori català (àmbit de les conques internes).

El proper 19 de setembre se celebrarà, a Girona, la primera de les sessions informatives presencials, centrant-se en els rius Ter, Daró, Muga i Fluvià, les rieres del Cap de Creus, Montgrí-Empúries i Cap de Begur-Blanes, així com els regs Madral i Sirvent. En aquesta sessió inicial s’aportarà informació del mètode i calendari de les sessions participatives i el context de la revisió del Pla de gestió de l’aigua. La trobada tindrà lloc, a partir de les sis de la tarda, a la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona (plaça Pompeu Fabra, número 1) i hi assistiran, entre d’altres, el delegat del Govern a Girona, Pere Vila; el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Lluís Ridao; el director general d’Atenció Ciutadana, Ismael Peña; el director dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló, i el cap de l’ACA a la demarcació de Girona, Àlex Rocas. En les properes setmanes es faran la resta de reunions informatives a Tarragona (26 setembre), Manresa (3 d’octubre) i Granollers (10 d’octubre).

Els següents pasos seran, ja durant 2020 i 2021, el desenvolupament dels tallers sectorials (administració, agroramader, empresarial i ambiental), la sessió plenària de valoració de l’IMPRESS (impactes i pressions), els tallers de mesures on es debatran les propostes plantejades i la sessió plenària de presentació de les propostes dels diferents grups de treball. Es preveu per al darrer trimestre de 2021 la sessió plenària de retorn, on s’informarà de les actuacions i mesures incorporades a la planificació hidrològica.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa