MonPlaneta
Noves mesures per millorar les condicions de benestar dels èquids
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha elaborat conjuntament amb la Fundació per a l’Assessorament i Defensa dels Animals (FAADA) un protocol per a la gestió dels abandonaments o manteniment en condicions inadequades dels èquids a Catalunya. Aquest document s’ha presentat aquest dilluns en una jornada adreçada a veterinaris del DARP i al Cos d’Agents Rurals implicats en aquest tipus d’actuacions.

El protocol estableix les actuacions a realitzar en cas de detecció, ja sigui per controls oficials o per denúncies de particulars o d’altres administracions, d’un èquid en condicions inadequades, i fixa els mecanismes per a una millor coordinació entre els diferents agents implicats. Així mateix, es concreten les mesures cautelars i de seguiment de l’estat dels èquids.

En el protocol també s’inclou el procediment per denunciar aquelles situacions en què els cavalls estiguin abandonats o en condicions inadequades. Aquesta part del protocol, adreçada al ciutadà, es pot consultar en el web del DARP.

El protocol inclou per primera vegada un document per a la valoració de l’estat dels animals en base a uns indicadors objectius de l’estat sanitari, del maneig i de les instal·lacions, de manera que en funció de la puntuació obtinguda es determinaran les mesures a adoptar posteriorment.

Amb aquest document es pretén garantir el benestar dels èquids, així com evitar el patiment o en determinats casos el maltractament dels animals.

En l’elaboració del protocol també han col·laborat activament experts de l’Hospital Clínic veterinari de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa